Rugpijn met zitten?

Chiropractie bij baby en jonge kinderen

Veel mensen hebben last van de rug tijdens het zitten. Het verwijderen van rugpijn is niet alleen afhankelijk van behandeling, maar vereist ook het corrigeren van verkeerde houdingen en bewegingspatronen. Gelukkig is er veel dat u zelf eraan kunt doen:

  • Vermijd het onderuitgezakt zitten. Daarmee kunt u de achterste gedeelte van de wervels en de tussenwervelscheven belasten. Houdt tijdens het zitten een lichte holling in de onderrug. Gebruik een lendensteun of kussen in de onderrug als u moeite hebt met rechtop zitten.
  • Voorkom lang achter elkaar zitten. Of u in de auto, op kantoor of op de bank zit, het is belangrijk om regelmatig te gaan staan of te gaan lopen.
  • Moeite met opstaan na lang zitten? Begin met om de 20 minuten van de stoel op te staan. Experimenteer vervolgens met dit tijdsinterval en doe wat het beste bij u past. Na het opstaan strek de armen uit naar boven en tel tot 10. Reik nu steeds hoger en naar achteren en houd weer 10 tellen vast.
  • Rugpijn erger in de ochtend? De kans op letsel is ’s ochtends vroeg groter doordat de tussenwervelschijven zijn opgezwollen. Een goede zithouding en buigen vanuit de heupen is nog belangrijker in het begin van de dag. Sta iets eerder op als u lang moet zitten in de auto.