Schouderklachten


Schouderklachten


Slijmbeurs- of peesontsteking?

Onze schouders hebben we dagelijks nodig. Schouderklachten kunnen heel belemmerend zijn en uw dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden. In veel gevallen wordt de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. Het gebruik van ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts een beperkt en tijdelijk effect. Een behandeling bij uw chiropractor pakt echter de oorzaken aan en heeft daarom een veel kleinere kans op herhaling.

.

De oorzaken van schouderklachten

Hoewel de diagnoses slijmbeursontsteking of peesontsteking doorgaans wel correct zijn, is het belangrijk om u te realiseren dat een ontsteking niet zomaar ontstaat. Schouderklachten zijn vaak het gevolg van:

  • Slechte (werk)houding
  • Eenzijdige activiteiten
  • Overbelasting
  • Trauma

..

Afwijkende bewegingen

Door bovenstaande factoren gaan mensen hun schouders afwijkend bewegen. De gewrichten gaan als het ware ‘uit de rails’ lopen: de spanning op de spieren verandert en sommige structuren in de schouder raken beklemd of gaan langs elkaar schuren. Hierdoor kunnen op den duur pijnklachten en zelfs ontstekingen ontstaan. Slijmbeursontstekingen en peesontstekingen zijn dus een gevolg van schouderproblemen, niet de oorzaak. .

.

Behandeling van schouderklachten

Bij Back to Health zal uw chiropractor bij schouderklachten een zorgvuldig bewegingsonderzoek uitvoeren om vast te stellen wat de oorzaak van de klachten is. Hierbij wordt ook zeer nadrukkelijk naar de nek en bovenrug gekeken, aangezien deze gebieden een grote invloed op de schouders hebben. De behandeling is erop gericht om niet alleen de symptomen te bestrijden, maar juist ook de oorzaak. Uw chiropractor beschikt over een groot aantal specifieke technieken om de bewegingen van de wervelkolom en de schouders te corrigeren. Vaak wordt shockwave therapie (ESWT) gebruikt om de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied te verbeteren. Shockwave therapie is geschikt voor chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen. Vaak wordt de chiropractische behandeling ook met doelgerichte oefeningen ondersteund.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!