Artrose


Artrose


Artrose (in de volksmond ook wel slijtage genoemd) is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het is onderdeel van het normale verouderingsproces en treedt dan ook bij iedereen in meer of mindere mate op. De diagnose ‘artrose’ betekent echter niet dat er niets meer aan te doen is. Ook al kan het slijtageproces niet worden omgekeerd, een chiropractische behandeling kan uw pijn en stijfheid vaak verminderen.

.

Klachten als gevolg van artrose

Artrose vindt het meest plaats in de rug, knie of heup. Het meest voorkomende symptoom van artrose is stijfheid, met name in de ochtend. Vaak gaat deze stijfheid gepaard met pijn en kunt u hierdoor moeilijk bewegen.

.

Onderzoek naar de oorzaak

Tijdens het eerste consult bij Back to Health zal uw chiropractor eerst een gesprek met u voeren, om een goed beeld te krijgen van de klacht(en) die u ervaart. Dit geeft vaak al een goede indicatie van de mogelijke oorzaken van uw klacht.

Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid bewegingsonderzoek waarmee uw beperkingen in kaart worden gebracht. Ook worden er – indien nodig – specifieke chiropractische, orthopedische en neurologische testen gedaan. Ook hebben wij beschikking over een eigen echo-apparaat. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals een röntgenfoto. Uw chiropractor verwijst u hiervoor naar de huisarts.

.

Behandeling

De behandeling van artrose is erop gericht om zo goed mogelijk de normale functie van het gewricht (en omliggende gewrichten) te herstellen. De stijfheid vermindert, en u zult beter kunnen bewegen. Hierdoor zal de pijn afnemen.

.

Wat kunt u zelf doen?

In aanvulling op de behandeling kunt u ook zelf een aantal dingen doen. Een van de belangrijkste remedies tegen artrose is bewegen op een verstandige manier. Bewegen helpt om ‘olie’ in het gewricht aan te maken, zodat het goed gesmeerd en soepel blijft. Denk er wel aan dat u op de juiste manier beweegt, want overbelasting kan de klacht verergeren. Bespreek te alle tijden met uw chiropractor hoe u dit het beste aan kunt pakken. Wij hebben voor u oefeningen op maat.

Bij een artrose diagnose kan de chiropractor veel voor u betekenen. Wacht niet onnodig lang: uw stijfheid kan daadwerkelijk verminderen, waardoor u minder pijn heeft en weer vrij(er) kunt bewegen.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!