Wilt u uw algemene gezondheid verbeteren? Soms weten wij niet waar wij moeten beginnen! Hieronder zijn 5 tips om positieve verbeteringen in uw gezondheid te maken. Probeer éen van de onderstaande tips te volgen:

1. Slaap acht uur per nacht

Genoeg slaap is belangrijk voor veel verschillende dingen. Onderzoek toont dat mensen die te weinig slapen eten meer calorieën overdag dan mensen die acht uur slapen. Te weinig slaap kan ook een negatief invloed hebben op uw geheugen, en het risico van depressie en zenuwachtigheid vergroten. Slaap is ook nodig voor herstel van blessures en pijnklachten.

2. Krijg genoeg Omega-3

Omega-3’s zijn onverzadigde vetzuren die nodig zijn voor een gezonde spijsvertering, bloedsomloop, geheugen, spierkracht, zicht, hart gezondheid en veel meer. Goede bronnen van omega-3’s zijn wilde zalm, sardines en ansjovis. Een supplement zoals MorEPA Omega-3 (te koop bij Back to Health Chiropractie) is een uitstekend bron van Omega-3’s.

3. Krijg genoeg vitamine D

Veel mensen krijgen te weinig vitamine D. Uit onderzoek in America, bleek het dat 85% van de bevolking hadden een tekort aan vitamine D. Deze vitamine is belangrijk tegen botontkalking, reuma en om gewrichten gezond te houden. Laat deze testen bij uw huisarts. Het beste bron is zonlicht: probeer minstens 1 uur per dag buiten te zijn. Een supplement is soms nodig tijdens de winter maanden of voor mensen die veel binnen blijven.

4. Bewegen

Over het algemeen zitten wij allemaal te veel. Probeer 10,000 stappen per dag te lopen. Voldoende beweging vermindert het risico van heel veel lichamelijke klachten. Oefeningen van uw chiropractor zijn ook belangrijk om uw rug soepel en gezond te houden!

5. Gezond eten

· Probeer 2 liter water per dag te drinken!

· Biologisch eten is duurder dan niet-biologisch. Probeer wel alle vlees en zuivelproducten biologisch te eten. Deze bevatten geen antibiotica of hormonen, en hebben hoger niveaus van vitamines en omega-3 vetzuren.

· Probeer meer vezels te eten. Deze zijn belangrijk voor gezonde darmen en een verminderd risico van diabetes en hartproblemen. Groenten, noten en zaden zijn goede bronnen.

· Eet gefermenteerde voedsel zoals zuurkool en yoghurt. Deze zorgen voor gezonde darmen en immuunsysteem.