Meer over duizeligheid

Meer over duizeligheid

Wat is duizeligheid?

.

Meer over duizeligheid
.

Heeft u weleens last van duizeligheid? Daarin bent u niet alleen. Zo’n 70% van mensen hebben weleens duizeligheid ervaren (ook wel vertigo genoemd).  1 op de 20 mensen besluit om deze reden een huisarts te bezoeken. Het komt vaker voor bij vrouwen en oudere mensen. Duizeligheid heeft verschillende verschijningsvormen:

.

 • Het gevoel dat alles om u heen draait, of dat u zelf draait
 • Een licht of zweverig gevoel in het hoofd
 • Bewegingsonzekerheid: het gevoel dat u gaat vallen

.

Oorzaken van duizeligheid

Niet alleen de verschijningsvormen van duizeligheid zijn divers, ook de oorzaken. De bovenste twee oorzaken in het hieronder genoemde rijtje zijn goed te behandelen met chiropractie. Bent u er niet zeker van of de duizeligheid die u ervaart door ons verlicht of verholpen kan worden? Kom langs voor een gratis eerste consult, en wij zullen samen met u de beste behandelvorm bespreken (ook als dit een doorverwijzing is naar de huisarts of een andere hulpverlener). Mogelijke oorzaken van duizeligheid op een rij:

.

 • Een beknelde zenuw vanuit de nek naar het hoofd
 • BPPD, ofwel bewegingsafhankelijke duizeligheid. (Dit is een goedaardige duizeligheid die af en toe optreedt, en te maken heeft met de stand van uw hoofd. Denk aan omhoog kijken, voorover buigen, of omdraaien vanuit een liggende houding)
  .
 • Probleem/ontsteking binnenoor
 • Hyperventilatie
 • Ziekte van Ménière
 • Lage bloeddruk
 • Stress, depressie, vermoeidheid, inspanning
 • Bijwerkingen van medicijnen

..

Wat gebeurt er tijdens een chiropractische behandeling van duizeligheid?

Beknelde zenuwen worden vrijgemaakt door wervelscheefstanden te corrigeren. Voor de behandeling van BPPD is de Epley methode zeer effectief. Deze methode werkt bij zo’n 80% van de patiënten. Er worden vier opeenvolgende bewegingen met uw hoofd gemaakt, waarbij iedere beweging ongeveer 30 seconden wordt aangehouden.

Door een vraaggesprek en onderzoek tijdens het gratis eerste consult bepalen wij of uw soort duizeligheid door ons te behandelen is. Zo niet, verwijzen wij u door naar de juiste specialist. Zo wel, zullen wij samen met u een persoonsgericht behandelplan opstellen om de klachten te verlichten of zelfs helemaal te doen verdwijnen. Advies en oefening zijn belangrijk voor de behandeling, wat betekent dat uw chiropractor deze voor u op maat maakt.

.

Meer over duizeligheid - Epley methode.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Back to Health? Bezoek onze contactpagina om contact met ons op te nemen: telefonisch, per email of via het contactformulier. Ook kunt u direct een afspraak inplannen (ook het gratis eerste consult) in onze afsprakenplanner.