Sportblessures


Sportblessures


In Nederland ontstaan er elk jaar tussen de drie en vier miljoen sportblessures. Een aantal hiervan zijn dusdanig ernstig dat er medische zorg nodig is, maar dat geldt gelukkig niet voor iedere klacht. Om sportblessures te voorkomen is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert. Sporten is immers een complexe motorische taak. Kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid zijn slechts een paar voorbeelden van factoren die belangrijk zijn voor de sporter.

.

Sporten zit in ons lichaam, als we er goed voor zorgen

Aangezien ons lichaam gemaakt is om te bewegen, is regelmatige beweging dan ook nodig om ons lijf fit en gezond te houden. Vaak gaan we in de loop der jaren anders bewegen dan we zouden moeten doen, en ontstaat er overbelasting. Denk bijvoorbeeld aan een achillespees irritatie, terugkerende spierverrekkingen of de vele hamstringblessures van voetballers.

Bij dit soort hardnekkige problemen is de pijnlijke plek meestal niet zelf de boosdoener. De daadwerkelijke oorzaak ligt dan elders in het bewegingsapparaat. Omdat de chiropractor uw lichaam als een holistisch

geheel benaderd, waarbij alles met elkaar in verbinding staat, kan de chiropractor vaak tot de bron van de pijn doordringen en de behandeling daarop richten. Met betrekking tot sportblessures behandelt de chiropractor onder andere:

  • Rugklachten (tijdens of na het sporten)
  • Nekklachten
  • Terugkerende pees irritaties
  • Verrekkingen van gewrichten
  • Liesklachten

.

Zwakke schakels in het lichaam

Elk lichaam heeft zwakke schakels, ook het lichaam van een sporter. De chiropractor is uitermate goed in staat om te zoeken naar de zwakke schakel(s) in uw bewegingsapparaat. Op deze manier wordt niet alleen gekeken naar de plek waar de pijn zit, maar ook waardoor de pijn ontstaat.

.

Inzet van combinatie van technieken 

De chiropractor zal op basis van het onderzoek bepalen welke behandeltechnieken gebruikt worden om de oorzaak van de klacht aan te pakken. In de meeste gevallen zullen behandeltechnieken gericht op het verbeteren van de spier- en gewrichtsfuncties. Meestal wordt dit aangevuld met specifieke oefeningen en adviezen omtrent de “do’s en don’ts” van correct trainen en het voorkomen van blessures.

.

Voordelen van een chiropractische behandeling bij sportblessures:

  • Behandeling van de oorzaak van de klacht, niet alleen het symptoom
  • Er wordt niet alleen naar de spieren gekeken, maar vooral ook naar de functie van gewrichten
  • Complete aanpak waarbij tevens veel aandacht is voor preventie

.

De chiropractor kan vele sportblessures met diverse technieken behandelen. Hierbij wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar juist ook de oorzaak. De chiropractor helpt u om weer goed te bewegen, zodat uw lichaam weer optimaal kan functioneren. Hierdoor loopt u minder kans op nieuwe of herhaalde blessures tijdens het sporten.

 

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!