Heupklachten


Heupklachten


Heupklachten kunnen op iedere leeftijd voorkomen. Soms is het in eerste instantie niet duidelijk of de klachten daadwerkelijk door de heup veroorzaakt worden of een andere oorsprong hebben, zoals de lage rug of bekken. Klachten die uit het heupgewricht voortkomen voelt u bijvoorbeeld meestal in de lies, of stralen uit naar de knie.

Ook klachten aan de bil, pijn aan één kant van de onderrug, buitenkant van de heup en bij het schaambeen worden vaak toegeschreven aan de heup. Dit klopt echter meestal niet, en komt de oorzaak van deze klachten eigenlijk voort uit problemen van het bekkengewricht (SI-gewricht).

Daarom is het belangrijk uit te zoeken of u daadwerkelijk heupklachten heeft en wat chiropractie voor u kan betekenen. Middels een gedetailleerd gesprek over uw klachten en een uitvoerig lichamelijk onderzoek zal uw chiropractor de oorzaak van uw pijnklachten proberen te achterhalen, en de behandelmogelijkheden met u bespreken.

.

Artrose of slijtage van de heup

Eén van de oorzaken van heupklachten is artrose (slijtage). Artrose is meestal een proces van jaren. Veel mensen denken dat er niets meer aan te doen is zodra men er last van begint te krijgen, maar dit is slechts gedeeltelijk waar. De slijtage kan inderdaad niet worden teruggedraaid, maar vaak er zijn wel mogelijkheden om de pijn te verminderen en mogelijk een operatie uit te stellen.

Artrose hoeft niet altijd pijnklachten te geven. Als de artrose u wel problemen geeft, gaat dit vaak gepaard met pijn en stijfheid in de heup. Dit kan leiden tot een veranderd looppatroon, met als gevolg daarvan veel spanning van de spieren in het gebied. Door deze problemen chiropractisch te behandelen, is het wel degelijk mogelijk pijn te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten.

.

Behandeling

Door speciale technieken toe te passen kan uw chiropractor u helpen met stijfheid en spierspanning in de heup. Deze technieken richten zich niet alleen op het heupgewricht, maar ook het bekkengewricht, de lage rug en de spieren in het probleemgebied. Door de behandelingen en specifieke oefeningen kunt u zich makkelijker bewegen en zal de pijn verminderen.

Bij vergevorderde artrose is het mogelijk dat de chiropractische behandelingen de pijn niet meer verlichten. Uw chiropractor zal u in dat geval doorverwijzen naar uw huisarts om alternatieve opties te bespreken.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!