Chiropractie bij kinderen


Chiropractie bij kinderen


Tijdens de opgroeiende periode kunnen kinderen lichamelijke klachten krijgen door (onder andere) rennen, vallen of het dragen van een zware schooltas. Doorgaans herstellen kinderen snel, maar als een klacht blijft aanhouden kan de chiropractor voor u beoordelen of het baat kan hebben uw kind te laten behandelen. Praktijkervaring leert dat kinderen vaak sneller opknappen dan volwassenen.

chiropractie bij kinderen

Mogelijk oorzaken voor de klachten van uw kind

  • Kinderen zijn vaak roekeloos: ze rennen, vallen en staan weer op. Niet altijd zonder gevolgen
  • Het dragen van zware schooltassen en een slechte houding in de klas kan ook ten grondslag liggen aan allerlei klachten
  • Uw kind heeft een aangeboren standafwijking van de voet, het bekken of de wervelkolom
  • Uw kind heeft al sinds het een baby was klachten gehad

.

Klachten ten gevolge van één van bovengenoemde oorzaken hoeven niet alleen gevolgen te hebben voor de onderrug. Ze kunnen ook gevolgen hebben voor de enkel, knie, heup, bovenrug en nek. Als deze klachten langere tijd aanhouden gaan wervels en andere gewrichten compenseren. Deze compensaties kunnen weer aanleiding geven tot andere/verdere (pijn)klachten.

.

Regelmatig komen mensen met hun kinderen/baby bij een chiropractor met onderstaande klachten:

  • Rug- en nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Schouderklachten
  • Klachten geassocieerd met een scoliose

Na anamnese, lichamelijk onderzoek en chiropractische evaluatie zal de chiropractor besluiten of chiropractische behandelingen voor uw kind van toepassing zijn.

chiropractie bij kinderen

Passend zachte behandeling

De chiropractor behandelt uw kind met zachte technieken passend bij de leeftijd. De behandeling is niet pijnlijk en de chiropractor legt duidelijk aan u en uw kind uit wat er gebeurt en waarom. Het doel van chiropractische behandeling is om de beweeglijkheid van de wervelkolom te verbeteren en de functie te herstellen.

Ook zal de chiropractor adviezen geven over de juiste lichaamshouding en eventueel oefeningen voor thuis meegeven die de functie/het herstel van de wervelkolom bevorderen.Soms kan het zinvol zijn om eens per half jaar de wervelkolom te laten controleren. Het oplossen van klachten op jonge leeftijd stimuleert de ontwikkeling van uw kind en vermindert sterk de kans op vergelijkbare klachten in de toekomst.

Referentie: Miller, J.E., Phillips, H.J., 2009. Long-term effects of infantile colic: a survey comparison of chiropractic treatment and non-treatment groups. Journal of manipulative and physiological therapeutics, 32(8), pp. 635-638.

.

Veilig voor kinderen

Kinderen kunnen door allerlei oorzaken een chiropractische behandeling nodig hebben. Ze herstellen vaak sneller dan volwassen en meestal is er al na enkele behandelingen al verbetering. Doordat de behandelmethoden zijn aangepast aan de leeftijd van uw kind, en uw kind voor de behandeling uitgebreid is onderzocht, zijn de gebruikte technieken uiterst veilig. Als de chiropractor iets tegen komt wat niet in zijn werkgebied ligt, wordt uw kind dan doorverwijzen.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!