Chiropractie bij baby’s


Chiropractie bij baby’s


Net als volwassenen kunnen ook baby’s in hun nog prille leven last hebben van ongemakken. Omdat uw baby niet kan aangeven waar het ongemak zit, wordt dit op andere manieren geuit. Dit brengt veel onrust teweeg in het gezinsleven: ouders zijn vaak ten einde raad. Een chiropractische behandeling kan een oplossing bieden. Herkent u bijvoorbeeld een of meerdere van de volgende symptomen bij uw baby?

chiropractie bij baby’s

  • Huilen (overdag, ’s nachts, tijdens het voeden, in een bepaalde houding)
  • Geprikkeld/onrustig
  • Sterk gebalde vuistjes
  • Snel schrikken
  • Overstrekken van de rug
  • Onrustig slapen
  • Naar de oren of het achterhoofd grijpen

.

Waarom voelt uw baby zich niet goed? De bevalling als mogelijke oorzaak

Problemen bij baby’s zijn vaak terug te voeren naar de bevalling. Tijdens de bevalling maakt het hoofdje bij doorgang door het geboortekanaal een sterke draaiing: dit is normaal. Bij een te sterke draaiing echter, worden de nekgewrichten overbelast en banden en spieren worden wat meer uitgerekt. Hierdoor kan uw baby klachten ondervinden. Het goed functioneren van de wervelkolom is van groot belang voor de houding en motorische ontwikkeling van pasgeboren baby’s. In de eerste maanden is dit ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex.

Referentie: Miller, J.E., Miller, L., Sulesund, A., Yevtuschenko, A., 2009. Contribution of chiropractic therapy to resolving suboptimal breastfeeding: a case series of 114 infants. Journal of manipulative and physiological therapeutics 32 (8):670-4 

.

Zachte behandeling speciaal voor baby’s

De behandeling van baby’s is niet te vergelijken met de behandeling van volwassenen. De chiropractische behandeling van baby’s bestaat dan ook uit zachte druktechnieken en mobilisatie technieken om druk van een bepaalde wervel te verlichten. Baby’s reageren over het algemeen snel op de behandelingen. U kunt ook al vroeg beginnen, een baby van slechts één week oud kan al door de chiropractor worden behandeld. Er is immers geen reden om te wachten: er worden uiterst zachte technieken worden gebruikt, waarover u hier meer kunt lezen (onder het kopje “mobilisatietechnieken”).

chiropractie bij baby’s

Veilig voor baby’s

Twijfelt u toch nog? Onderzoek heeft aangetoond dat een chiropractische behandeling van baby’s veilig is. De toegepaste technieken zijn erg zacht. Als uw baby slecht in zijn vel zit, en u heeft het idee dat er meer aan de hand is dan de normale klachten van een pasgeboren baby, overlegt u dan eens met een chiropractor. U kunt bij ons een vrijblijvende intake met een kort onderzoek doen, waarna wij ons advies zullen uitbrengen.

Referentie: (1.) Marchand, A.M. 2013. A Proposed Model With Possible Implications for Safety and Technique Adaptations for Chiropractic Spinal Manipulative Therapy for Infants and Children. Journal of manipulative and physiological therapeutics (2.) Alcantara, J., Ohm, J., Kunz, D., 2009. The safety and effectiveness of pediatric chiropractic: a survey of chiropractors and parents in a practice-based research network. Explore, 5, pp. 290- 295. 

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!