Wervelkolom correcties


Wervelkolom correcties


Manipulatie van de wervelkolom

Bij het woord “chiropractor” denken mensen aan kraken. De chiropractor maakt gebruik van manipulatietechnieken om correcties aan de wervelkolom aan te brengen. Een manipulatie is een hele snelle, gecontroleerde rekbeweging die als doel heeft de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. De stand van de wervelkolom beïnvloedt het hele lichaam, en omdat er met gevoelig weefsel wordt gewerkt, is het belangrijk dat de behandeling door een geschoolde professional wordt uitgevoerd. Tijdens het proces ontstaan er hele kleine gasbelletjes in het gewricht, en dit maakt het karakteristieke kraakgeluid dat u hoort tijdens de behandeling. Vaak merkt u na de behandeling meteen een verbeterde beweeglijkheid en verlichting van de pijn.

Mobilisatietechnieken

Om de ruggenwervels en andere gewrichten los te maken kan de chiropractor gebruik maken van verschillende mobilisatietechnieken. Deze technieken zijn ook geschikt voor mensen met botontkalking (osteoporose) of mensen die liever niet ‘gekraakt’ willen worden met bovenstaande manipulatietechnieken.

Bij deze vorm van behandelen worden ook ‘drop’-technieken gebruikt om (bekken)scheefstanden te corrigeren, met behulp van een instelbare chiropractie behandeltafel.

 

.

Wat is het verschil tussen manipulaties (boven) en mobilisatie (onder)?

Manipulatie is het echte ‘kraken’ van de gewrichten. Manipulaties worden toegepast op een specifiek gewricht of wervel die vast / scheef zit. Manipulaties zijn effectiever voor het losmaken van de gewrichten dan mobilisaties. Mobiliseren is een zachtere manier om de gewrichten los te maken, zonder dat er een krakend geluid komt. Mobilisaties zijn minder specifiek en worden toegepast op een breder gebied (bijvoorbeeld de bovenrug), in plaats van op een specifieke wervel. Mobilisaties zijn een heel veilig alternatief voor manipulaties voor mensen met aandoeningen zoals botontkalking, reuma of artrose.

Chiropractoren zijn vooral bekend om hun manipulaties van de wervelkolom, omdat zij de enigen zijn die 100% gekwalificeerd zijn voor het uitvoeren ervan. Een manuele therapeut mag bepaalde manipulaties van de rug (maar niet de nek) wel uitvoeren, een normale fysiotherapeut helemaal niet.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!