Triggerpoint therapie


Triggerpoint therapie


Bij Back to Health bieden we ook triggerpoint therapie aan. Deze behandelvorm wordt gebruikt om neuro-musculaire triggerpoints te behandelen (ook wel drukpunten genoemd). Dit zijn kleine verkrampingen in de spieren, die uitstralende pijn kunnen veroorzaken in andere plekken van het lichaam. Zo kunnen drukpunten in de nek en/of schouders hoofdpijn veroorzaken. De massage van drukpunten kan ook worden toegepast voor spierspanning en spierpijn. Het verschil tussen dry needling en triggerpoint therapie is dat triggerpoint therapie met de hand wordt uitgevoerd. .

.

Hoe werkt triggerpoint therapie?

Als een spier geïrriteerd, gespannen of overbelast is, kunnen er triggerpoints ontstaan. Deze drukpunten geven een bepaalde, uitstralende pijn. Denk bijvoorbeeld aan de hartspier als iemand een hartaanval krijgt: men voelt vaak uitstraling naar de linkerkaak en linkerarm. De chiropractor behandelt vaak drukpunten in de nek- en schouderspieren. Deze kunnen vaak uitstralen richting het hoofd en hoofdpijn veroorzaken.

Om een triggerpoint te behandelen, wordt met de hand op de bewuste plek gedrukt. Deze druk creëert vaak hetzelfde uitstralingspatroon waar de patient last van heeft. Door een tijdje op de punt te drukken (5-20 seconden) wordt de pijn langzaam minder, en zal de drukpunt verdwijnen.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.


Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar direct de verlichting die u zoekt!