Shockwave therapie


Shockwave therapie


Shockwave therapie wordt voluit “extracorporale shockwave therapie” genoemd, of ESWT. Het is een zeer effectieve behandelingsmethode die verschillende pijnklachten aanpakt, zonder dat daar injecties of operaties voor nodig zijn.

.

Shockwave therapie is geschikt voor veel verschillende klachten:

  • Schouderklachten: peesontstekingen met of zonder kalkafzetting en slijmbeursontsteking
  • Heupklachten: slijmbeursontsteking en tractus iliotibialis syndroom
  • Enkel- en voetklachten: hielspoor, peesplaatontsteking en Achillespeesontsteking
  • Elleboogpijn: tennis- of golfersarm
  • Kniepijn: patellarpees en tractus iliotibialis syndroom
  • Chronische spierspanning (triggerpoints) in de nek of rug

.

Een behandeling met shockwave therapie

Allereerst wordt het pijngebied door de chiropractor gelokaliseerd, op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Indien nodig wordt er een echogafisch onderzoek (echo) uitgevoerd. Nadat de diagnose is gesteld, en er is gebleken dat shockwave therapie geïndiceerd is, kan met de behandeling begonnen worden.

Het pijngebied wordt blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Dit gebeurt met behulp van een behandelpistool (bekijk de afbeeldingen hierboven). De shockwave impulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd. Shockwaves werken ook om verkalking (zoals bij hielspoor of verkalkingen in de schouderpezen) te vergruizen. Eenmaal vergruisd worden de restanten vanzelf door het lichaam afgevoerd.

.

Duur van de behandelingen

Voor de meeste klachten is shockwave therapie al effectief met 6-8 behandelingen. De zittingen hebben gewoonlijk een behandelinterval van 1 week, afhankelijk van het probleem. De behandeling wordt vaak gecombineerd met manipulaties, Kinesiotaping en andere technieken. Zie ook onze pagina over echografie voor meer informatie over de diagnose van uw klachten.

.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!