Dry needling


Dry needling


Bij Back to Health bieden we ook dry needling aan. Deze behandelvorm is gericht op het uitschakelen van triggerpoints in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren, die uitstralende pijn kunnen veroorzaken in andere plekken van het lichaam. Zo kunnen triggerpoints in de nek en/of schouders bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken. Het verschil tussen dry needling en triggerpoint therapie is dat dry needling met naalden wordt gedaan.

Hoe werkt dry needling?

Door middel van een speciale techniek worden spieren door de chiropractor met kleine naalden aangeprikt. Op die manier raken de spieren snel en langdurig ontspannen. De naam ‘dry needling’ is ontstaan omdat er voor deze behandelvorm een droge (‘dry’) acupunctuurnaald gebruikt wordt: er wordt dus geen vloeistof in de spier ingebracht. Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet, maar bij het aanprikken van een triggerpoint spant de spier zich kort aan. Dit kan een krampachtig gevoel geven dat een paar seconden aanhoudt.

Dry needling wordt meestal gebruikt voor gebieden met een heel hoge spierspanning. Bijvoorbeeld iemand met chronische klachten, of iemand die net door de rug is gegaan. Dry needling heeft een diepere werking dan massage. Het werkt om de onderliggende lagen van de diepe spieren (zoals de onderrug spieren) te stimuleren, en te zorgen dat de spier ontspant.

Bent u geïnteresseerd in een chiropractie behandeling bij Back to Health? Neem contact met ons op voor een gratis onderzoek, of maak direct een afspraak.


Boek nu een vrijblijvende afspraak bij onze praktijk en ervaar
direct de verlichting die u zoekt!